Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Имената на домейни в Ethereum Name Service (ENS) надхвърлиха 2,3 милиона регистрации

Имената на Ethereum Name Service (ENS) на домейни имат много повече от 2,3 милиона регистрации. Сега наистина е сред първите 3 колекции на OpenSea по 30-дневен обем. Спекулациите и приемането сред видни хора са възможните причини за шума за домейните на ENS.

ENS домейните остават в полза независимо от крипто мечия пазар

Това току-що влезе. Пълният общ брой на регистрациите на Ethereum Name Service (ENS) надхвърли 2,3 милиона, което го прави една от първите 3 колекции на OpenSea по 30-дневен обем.

Въз основа на данните от Dune analytics от @makoto, ENS вече може да се похвали с 2,367 милиона имена на домейни, с общо 553 842 уникални участващи адреса.

Тези уникални NFT домейни започнаха да набират популярност през април, когато търговците се намесиха, за да се възползват от рекламата. Мнозина също вярват, че присъщата полезност и осиновяване сред хора като Снуп Дог и Виталик Бутерин са помогнали за рязкото нарастване на домейните на ENS.

SimpleFX
SimpleFX

Като се има предвид това, нека да разгледаме какво представлява услугата за имена на Ethereum и какво я прави популярен избор сред ентусиастите на NFT въпреки мечия пазар.

ENS регистрации на домейни. Месечни регистрации на имена на домейни ENS. Кредит: @makoto.

Какво представлява услугата за имена на Ethereum?

Да започнем с това, че Ethereum Name Service е „разпределена, отворена и разширяема система за именуване, базирана на блокчейн Ethereum“. Той позволява на потребителите да създават разбираеми за човека имена за своите адреси на портфейли и децентрализирани уебсайтове.

Например, вместо пълните 42 шестнадесетични знака като 0x10F57Cf837f685A29BC121669ba010fc0824EbaC, можете да използвате нещо като „000.eth“ или „Alice.eth“, за да го замените.

Не се заблуждавайте, има много неща, които можете да правите заедно с вашия домейн ENS. Ако е свързан с адреса на вашия портфейл, той ще се превърне в шлюз за плащане. Ако е свързан с уебсайтове, интелигентни договори или транзакции, той ще служи като лесен за запомняне URL за няколко.

Начини за получаване на ENS домейн?

Получаването на ENS домейн е доста лесно. Всичко, от което се нуждаете, е крипто портфейл и малко ETH. След това преминете към приложението ENS, за да проверите наличността на името на вашия домейн. Ако е налично, ще бъдете подканени да платите регистрационната такса за определен период (поне 1 година) с цялата такса за газ в ETH.

Обърнете внимание, че трибуквените и четирибуквените .eth имена са по-скъпи от тези с пет знака плюс. Причината е, че те са много по-редки и по-уникални, като по този начин изискват по-високи цени на пазарите за преглед.

Към момента на писане, трибуквените .eth имена са около $640 в ETH на година, четирибуквените .eth имена са около $160 в ETH на година, а пет плюс знака .eth имена са около $5 в ETH на година. (Забележка: таксите за газ все още не са взети предвид)

Освен това, тези, които изберат по-дълъг период на регистрация (повече от една година), също ще се радват на по-ниска годишна премия. Но разбира се, това зависи от вашия собствен бюджет.

Точно като NFT, притежателите могат също да обърнат своите ENS домейни за солидни суми. Миналия октомври някой плати колосалните 420 ETH или около $1,5 милиона за paradigm.eth! През юли името на уебсайта 000.eth беше продадено за 300 ETH, или около $320k по това време.

Освен това може да има само много налични .eth адреси. Тъй като броят на регистрациите нараства всеки ден, заинтересованите купувачи може да искат да получат свои собствени ENS домейни, преди да е станало твърде късно.

Имена на ENS от три и четири букви: те са актив с фиксирана доставка *и* можете да правите неща с тях!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 7 август 2020 г