Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Базиран на Solana Phantom Wallet въвежда механизма „Burn NFT“, за да помогне на потребителите да премахнат спам NFT

Съвсем новата функция за изгаряне на NFT, стартирана от Phantom, може да помогне на потребителите да записват трайно нежелана поща NFT. Инициативата е стартирана, за да ограничи злонамерените дейности на Phantom и да подобри сигурността му с една степен

Базираният на блокчейн портфейл Phantom на Solana подобрява функциите си за сигурност, като стартира нов механизъм, наречен „Burn NFT“ на своята платформа.

Чисто новата функция ще позволи на потребителите да елиминират спам NFT, изпратени от нападатели, и ще им помогне да ограничат кражбите на NFT, преобладаващи в сектора.

Phantom Wallet стартира функцията Burn Nfts, за да ограничи спама и незаконните дейности на своята платформа

В блога, качен в четвъртък, екипът на портфейла на Phantom въведе специална функция поради своите потребители, за да ограничи спам дейностите в платформата. Наречена „Burn NFTs“, функцията ще позволи на потребителите да елиминират спам и злонамерени връзки, изпратени от хакери на кодове и измамници през домейна.

1/ Днес записването на NFT стартира на Phantom на всички устройства! 🔥 Премахнете

безопасно нежеланата поща и подредете раздела си с колекционерски предмети, всичко това директно от портфейла.

Като допълнителен бонус, след като изгорите тези нежелани NFT, вие дори правите някои SOL по пътя. pic.twitter.com/aHHAyUqldP

— Phantom (@phantom) 17 август 2022 г

Потребителите могат да премахнат всяка злонамерена връзка, която са получили в портфейла, просто чрез достъп до функцията за запис на NFT. Функцията ще изгори избрания NFT, което ще доведе до елиминиране на токена за постоянно в платформата. Потребителите могат също така да имат право да получат фиксирано количество SOL като „наем за съхранение“ всеки път, когато използват механизма за записване на NFT.

„За да елиминирате нежелания спам от портфейла, просто изберете NFT, който възнамерявате да запишете, в раздела Collectables и изберете функцията Burn Token, разположена в горното дясно многоточие. След като NFT бъде изгорен, токенът се изважда за постоянно от портфейла и вие също получавате малък депозит от SOL, който служи, защото „наемът“, използван за покриване на съхранение. Въпреки че нежеланите NFT претрупват портфейлите, те никога не са опасни за изгаряне.“

Публикацията допълнително добавя начина, по който злонамерените връзки/NFT, изгорени от потребителите, ще служат като маркер за всяка фирма да блокира техните договорни адреси и домейн, за да ги елиминира за постоянно в платформата.

„Това се основава на списъка за блокиране на спам и фишинг NFT, който поддържаме и с отворен код с града. Когато нашият глобално разпространен екип на пълен работен ден открие за измама NFT, договорният адрес и домейн се добавят към списък за блокиране, който скрива NFT от вашия портфейл и създава предупреждение, че сайтът е злонамерен.“

Освен това Phantom отбеляза, че този нарастващ спам и злонамерени дейности около платформата до голяма степен са преобладаващи поради нейната политика за ниски такси за транзакции.

Ходът на Phantom за ограничаване на спама и злонамерените дейности на неговата платформа е част от по-широка инициатива, която включва твърдото сътрудничество с Blowfish за борба с измамите и фишинг дейностите в сектора web3. Съгласно тази нова инициатива платформата е готова да стартира друга нова функция, която ще издава предупреждение на своите потребители, когато кликнат върху злонамерена връзка.

„Когато спам NFT подмами потребителите да използват подвеждащ сайт, ние издаваме предупреждение за всякакви злонамерени транзакции, които биха могли да компрометират техните активи или разрешения.“

Портфейлът Phantom на Solana наскоро беше компрометиран от злонамерени участници, в резултат на което портфейлът загуби потребителски средства на стойност близо $8 милиона. Новата инициатива продължава да бъде стартирана, за да подсили сигурността на портфейла и да ограничи всяка злонамерена дейност, която може да застраши съхраняваните потребителски активи и средства.

Изображение: портфейл Phantom/Twitter