Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Канадският пенсионен фонд CDPQ отписва инвестиция на стойност 200 милиона CAD на Celsius Network

Канадската фирма за управление на инвестиции CDPQ отписа своята инвестиция от 200 милиона долара в мрежата на Celsius. Фирмата беше инвестирала своя дял в Celsius по-рано през октомври 2022 г.

Водещата фирма за управление на инвестиции за пенсии, заедно с други правителствени фондове в Квебек, Caisse de Depot et Placement du Quebec, известна като CDPQ, отписа инвестиция на стойност 200 милиона долара в канадски долари на закъсалата платформа за криптовалути Celsius Network.

CDPQ се отказва от своя дял от $200 милиона в Celsius, казва, че пристигането му В СЕКТОРА е било „ТВЪРДЕ РАННО“

В съответствие с писмен доклад, публикуван от La Presse, CDPQ, известна канадска фирма за управление на инвестиции се отказа от своя дял от 200 милиона долара в закъсалата крипто платформа Celsius Network LLC.

Канадският пенсионен фонд CDPQ отписва $200 милиона CAD инвестиция в Celsius, “Пристигнахме твърде рано в сектора, който беше в преход”

Казва, че няма да прави никакви залози в крипто индустриятаhttps://t.co/YzcIJlObqm

– db (@tier10k) 17 август 2022 г

Докато присъства на презентация за шестмесечните резултати на фирмата, президентът и главен изпълнителен директор на компанията Чарлз Емънд сподели мнението си, добавяйки, че решението на CDPQ да навлезе в нестабилния крипто сектор е било „твърде рано“, което в крайна сметка ги е накарало да се натъкнат на този тип рязко финансово сътресение.

„За нас е ясно, че когато погледнем всичко това, пристигнахме твърде рано в сектора, който беше в преход“, както спомена Емонд, докато присъства на презентацията в сряда

Според доклад на Bloomberg CDPQ се натъкна на загуба от 7,9% през първите половин година на цялата година, придружена от значително намаление на нетните активи. Фиксираният портфейл на фирмата също е паднал с 13,1% във връзка със значителни спадове, регистрирани в нейните акции и портфейл от частни капиталови инвестиции.

CDPQ по-рано излезе с изявление, добавяйки начина, по който компанията е инвестирала малко портфолио от средствата си в нови и по-рискови технологии; въпреки това по-късно добави факта, че инвестицията, заложена с Celsius, не се „представя добре“ в сравнение с другите му инвестиции.

„Изключително малка част от цялостното ни портфолио е ангажирана с нови технологии, които включват иновативни компании с висок растеж в по-рискови сектори, предлагащи перспектива за превъзходна възвръщаемост – и също така са осигурили изключителна възвръщаемост на вашите клиенти в продължение на няколко години… Въпреки това, няколко от нашите инвестиции, като тази в Целзий, не се представят излишно да казвам.“ Изявлението на Caise беше допълнително отбелязано.

Celsius Network беше поканила редица засилени проверки, след като фирмата обяви решението си да предотврати своите тегления, позовавайки се на „екстремни пазарни условия“. Фирмата подаде молба за фалит по глава 11 на 14 юли и започна да преструктурира финансите си.

Въпреки това, фирмата претърпя няколко катаклизми след това, включително няколко съдебни дела, очертаващи неспособността на фирмата да изчисти дълговете си.

Въпреки това в края на февруари 2021 г. открихме, че Celsius ни е излъгал. Че те не са хеджирали нашите дейности, нито са хеджирали колебанията в цените на криптоактивите. Цялото портфолио на компанията имаше открит контакт с пазара.

– 0xb1 (@0x_b1) 7 юли 2022 г

Изображение: CDPQ/Twitter