Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Натиск за продажба на Ethereum след сливането е малко вероятно: Доклад на Нансен

Nansen публикува доклад за риска от цензура и натиска за продажба на Ethereum след The ​​Merge. Той не вярва, че има натиск за продажба по различни причини. Междувременно инвеститорите очакват скок в цената на Ethereum, докато някои търговци късат ETH за хеджиране на техния риск.

Платформата за данни Nansen заяви, че няма вероятност да има натиск за продажба след сливането на Ethereum. Нансен публикува доклад на 13 септември, предлагайки дълбоко гмуркане в аспектите на The Merge.

По-конкретно, докладът разглежда дали Proof-of-Stake ще въведе повече риск от цензура на ниво валидатор. Той също така говори за това дали може да увеличи натиска за продажба от страна на тези, които се отказват от залагане в средносрочен план.

Нансен отбелязва, че 65% от залагането е ликвидно, с около 426 000 валидатори. Въпреки това около 64% ​​със заложените ETH се държат от пет субекта. Най-големият притежател на заложен ETH е Lido с 31%, като Coinbase, Kraken и Binance създават още 30% приблизително.

SimpleFX
SimpleFX

Сливането Заложен ETH, държан от платформи: Nansen

За известно време няма да виждате продажба на заложен ETH, тъй като той може да бъде незаложен само след надстройката в Шанхай. Това се очаква в рамките на 6 до 12 месеца след The ​​Merge.

Дори тогава Нансен не очаква натиск за продажба, тъй като по-голямата част от заложените ETH в момента са извън нивата на печалба. Тъй като 65% от заложените ETH са ликвидни, това предлага още по-малко стимули за премахване на залагане и продажба на криптовалутата.

Сливането Над 70% от заложените притежатели на ETH са без печалба: Нансен

Освен това Нансен подчертава факта, че китовете натрупват ETH през последните няколко месеца. Това е знак за вяра в мрежата, което предполага, че продажбата не е в съзнанието им.

Може да има дори по-малко притеснение за продажба след актуализацията в Шанхай. Фондацията Ethereum предполага, че може да има опашка за теглене, за да се предотврати прилив на разпродажби.

Вълнението около сливането достига треска

Всички инвеститори и крипто ентусиасти обсъждаха The Merge оживено през последните няколко седмици. Има оптимизъм по отношение на факта, че Ethereum ще се превърне в дефлационен токен. Някои дори прогнозират, че токенът може да достигне $3000 до края на 2022 г.

Междувременно някои трейдъри скъсиха ETH преди събитието, като нивата на финансиране на ETH също станаха отрицателни. Те може просто да хеджират риска си и плащат високи такси, за да поддържат позициите си. При отрицателни проценти на финансиране това означава, че търговците могат да купуват ETH фючърсни договори на цена, по-ниска от цената на индекса.