Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Потенциалните ликвидации на BAYC NFT могат да причинят цялостен спад на NFT пазара

Каскадата за ликвидация на Bored Ape NFT е неизбежна в съответствие с основателя на Web3 launchpad „DoubleQ“ Много притежатели на BAYC, които са депозирали в BendDAO в търговия за $ETH, са застрашени от ликвидиране. Обемът на OpenSea NFT се оказва в най-ниската си точка през последните дванадесет месеца .

Притежателите на Bored Ape NFT не се отегчават в този момент, тъй като потенциална каскада от ликвидации надвисва над пула за ликвидност на NFT BendDAO.

Притежателите на BAYC, които са депозирали своите NFT в BendDAO в търговия за $ETH, всъщност са уязвими да бъдат ликвидирани, което има коефициент на здраве от само едно 1,01 според данните, събрани от BendDAO.

„DoubleQ“, основателят на Web3 launchpad DoubleStudio, твърди в Twitter, че ликвидацията на заем от BAYC има потенциала да разруши целия пазар на NFT.

1/ Как @BendDAO и ликвидацията на заема на BAYC може да взриви целия NFT пазар NFT

на стойност 30 300 ETH ($55 милиона) са изложени на риск

Важна тема за четене, за да се предпазите 🧵

– doubleQ (@xDoubleQ) 19 август 2022 г

BendDao може да бъде протокол за заемане на NFT, който предоставя 30%-40% от минималната цена на NFT като заеми. Обикновено това се използва от участници на пазара, които се нуждаят от ликвидност в ETH, но обикновено не желаят да продават своите NFT със сини чипове. Въпреки това, когато медицинският фактор е по-слаб от 1, NFT със сигурност ще бъдат ликвидирани, както е обяснено в примера по-долу.

Потенциалните ликвидации на BAYC NFT могат да причинят цялостен спад на пазара на NFT 12

В момента можете да намерите 20 BAYC, под 1.1 здравни фактори и много повече и 1.2, които биха могли да наложат ликвидация на NFT на стойност около $55 милиона.

BAYC заем deathspiral стартира pic.twitter.com/k4DZ0z4TSn

– луна 🫡 (@MoonOverlord) 19 август 2022 г

Обемът на Opensea NFT се оказва в най-евтината точка, която включва, през последните дванадесет месеца, което означава, че никога няма да има достатъчно обем, за да спаси много от тези NFT от ликвидация. Кредитополучателите биха могли да разполагат с 48 часа за уреждане на заемите или обезпечението им несъмнено ще бъде ликвидирано.

Potential BAYC NFT Liquidations Could Cause An Overall NFT Market Downturn 13

DoubleQ вярва, че следващото може да бъде фантастична възможност за избор на NFT на по-ниска цена чрез:

-наддаване на заеми и обръщането им след това

-изчакване на масови ликвидации, за да имате наистина най-добрия начин за влизане в тези NFT.