Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Разработчиците на Ethereum срещат определени технически проблеми след внедряването на надстройката на Bellatrix, изясняване на проблема по-късно

Въпреки че среща няколко непредвидени препятствия по време на внедряването си, Bellatrix в момента е на Ethereum. Разработчиците на Ethereum отбелязаха голям скок в честотата на пропуснатите блокове, което въз основа на разработчиците несъмнено ще бъде автоматично отстранено грешките преди сливането

На 6 септември, сред дългоочакваните надстройки за цялата година, Bellatrix влезе в мрежата Ethereum; въпреки това надстройката беше посрещната с няколко технически аномалии в центъра на нейното внедряване, което накара крипто ентусиастите да подобрят няколко запитвания.

Какво стана?

Разработчиците на ядрото на Ethereum успешно завършиха внедряването на Bellatrix, което се нарича сред значимите надстройки на ETH преди сливането. В съответствие със съоснователя на Ethereum Виталик Бутерин, актуализацията на хард форка на Bellatrix играе съществена роля, тъй като актуализацията има за цел да „подготви“ централната верига за приемане на предстоящото сливане, планирано за 13-15 септември.

SimpleFX
SimpleFXgong6deng gong0deng Въпреки това, скоро след като надстройката на Bellatrix стартира, разработчиците на Ethereum се натъкнаха на няколко технически аномалии. gong1deng gong0deng След внедряването на Bellatrix, мрежата регистрира голям скок в честотата на пропуснатите блокове, което по-просто казано, означава честотата, с която мрежата не е в състояние да удостовери блока от транзакции, поставен на опашка за валидиране. gong1deng gong0deng „Степен на пропуснати блокове в последните 600 слота: > 9%. Исторически този процент е бил около ~0,5%. Това показва, че Bellatrix е причинил някои проблеми за някои валидатори. Нищо драматично, но все пак число, на което трябва да следите.“ както туитира Мартин Кьопелман

Скорост на пропуснати блокове в последните 600 слота: > 9%
Исторически този процент е бил около ~0,5%. Това показва, че Bellatrix е причинил някои проблеми за някои валидатори. Нищо драматично, но все пак число, на което трябва да следите.

– Мартин Копелман 🇺🇦 (@koeppelmann) 6 септември 2022 г.

Този проблем може да е предизвикан, защото някои от операторите на възли на Ethereum може да не са надстроили клиентите си преди сливането да бъде изпълнено. Въпреки това, разработчиците отбелязаха допълнително, че аномалията не е последваща по природа и може да бъде отстранена, преди да бъде извършена окончателната актуализация на сливането.

Голям скок в честотата на пропуснатите блокове след актуализация на Bellatrix.

Надяваме се, че това може да бъде отстранено грешките преди сливането, наистина не искаме да виждаме неочаквани проблеми на този късен етап. https://t.co/yOBSzQtFUe

– Адам Кокран (adamscochran.eth) (@adamscochran) 6 септември 2022 г.

Трябва да се отбележи, че съоснователят на Ethereum Виталик Бутерин заедно с разработчика на Ethereum Тим Бейко публикуваха редовни съобщения в Туитър, призовавайки операторите да актуализират своите клиенти преди изпълнението на актуализацията на Bellatrix.

Все още се очаква сливането да се случи около 13-15 септември. Това, което се случва днес, е хард форкът на Bellatrix, който *подготвя* веригата за сливането. Все пак е важно – не забравяйте да актуализирате своите клиенти!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 6 септември 2022 г

Преминаването на Ethereum към PoS е насрочено за следващата седмица

Втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, Ethereum е готова да прехвърли своя механизъм към консенсус за доказателство за залог от по-ранното си доказателство за работа. Споменатият преход е обявен за една от централните промени в крипто историята, която ще изиграе съществена роля за намаляване наполовина на потреблението на енергия на Ethereum.

Промяната също така ще направи блокчейна по-устойчив и ще помогне за повишаване на неговата ефективност по отношение на скоростта на обработка и транзакциите.