Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Русия води преговори с приятелски страни за установяване на трансгранични плащания с помощта на стабилни монети

Русия преговаря с няколко приятелски нации за генериране на клирингови платформи, използващи стабилни монети. Докладът също така добавя как Министерството на финансите и Банката на Русия смятат, че „може да е невъзможно да се постигне без криптовалути в настоящите условия“.

В съответствие с писмен доклад, издаден от местна медийна агенция ТАСС, Русия води преговори с няколко „приятелски“ страни за генериране на клирингови платформи, използващи стабилни монети.

Русия може да използва стабилни монети като клирингови платформи за извършване на трансгранични плащания.

Според доклада министърът на финансите на Русия Алексей Моисеев заяви, че страната води преговори с няколко страни относно създаването на клирингови платформи за улесняване на трансграничните плащания с помощта на стабилни монети.

SimpleFX
SimpleFX

Докладът цитира начина, по който Банката на Русия и Министерството на финансите са решили истината, че „може да е почти невъзможно да се постигне без трансгранични сетълменти в криптовалута“ при днешните обстоятелства.

Освен това Моисеев повтори, че Русия води преговори с няколко „приятелски страни“ за създаване на двустранни платформи, които не включват използването на евро или долари при извършване на трансгранични плащания.

„В момента работим с няколко държави, за да създадем двустранни платформи, за да можем никога да не използваме долари и евро. Можете да очаквате взаимно приемливи токенизирани инструменти, които ще бъдат приложени към тези платформи, които по същество могат да бъдат изчистващи платформи, които хората разработват с една от тези страни. Стабилните монети могат да бъдат фиксирани за някакъв общопризнат инструмент, например злато, чиято стойност е ясна и видима за няколко участници“, както спомена Моисеев

Стабилните монети обикновено се считат за безопасна криптовалута за тестване, тъй като те обикновено са вид криптовалути, които са обвързани със стойността на добре балансирана фиатна валута като долар или евро.

Русия започна да среща няколко проблеми, докато формулира ефективен механизъм за кръстосано плащане, който може да подкрепи и подмлади нейните двустранни връзки. Нацията наскоро беше санкционирана от ЕС за извършване на редица набези срещу Украйна и беше премахната от глобалната система за плащания, наречена SWIFT. Санкциите имаха за цел да ограничат индустриалния капацитет на Русия за придобиване на ключови стоки и услуги.

В доклада се добавя още, че това руско финансово министерство очаква с нетърпение да обсъди и разреши въпроса относно трансграничните плащания чрез криптовалути на предстоящата есенна сесия на Държавната дума, долната камара на парламента