Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Съоснователят на Zipmex казва, че няма да подаде оставка

Съоснователят на Zipmex Маркъс Лим каза, че няма да подаде оставка от позицията си. Един миноритарен акционер имаше нужда от оставката му. Zipmex предприема няколко начина за подобряване на бюджета си и съдържа документи за защита от фалит.

Маркъс Лим, съоснователят на борсата Zipmex, каза, че няма да подаде оставка. Борсата изпитва загубите, които претърпя от падането на Celsius Network и Babel Finance. Бизнесът е на загуба от 50 милиона долара и акционерите вече са поискали оставката на Лим.

Zipmex започна да предприема стъпки за стабилизиране на кораба, като тегленията и прехвърлянията са спрени. Това е още едно от каскадните последици от срива на крипто пазара, който включва финансов стрес върху няколко добре известни крипто компании.

Онзи ден Zipmex получи 3-месечна защита на кредиторите от Върховния съд на Сингапур. Това позволява на бизнеса да може да набира капитал между $50 и $80 милиона, така че да може да изплати своите инвеститори.

Борсата се намира в Австралия и Лим разкри, че обикновено не би подал оставка пред Australian Financial Review. Той каза,

„Този ​​курс на действие включва потенциално привличане на нови мажоритарни акционери, които може да искат по-голяма дума при общите управленски решения. Ако това се случи, моят съосновател Акаларп [Yimwilai] и аз успяхме да разберем, че хората ще си сътрудничат напълно, използвайки ги и техните желания в случай, че може да търсят промяна в ръководството.“

Призивът за оставка изглежда идва само от един миноритарен акционер. Други, включително ръководният екип, не са искали оставка.

Zipmex е дал заем на Babel Finance в размер на 69 милиона долара. След това крипто зимата опустоши Babel, което доведе до стотици милиони загуби.

Zipmex се сблъсква с проблеми като много други

Zipmex за първи път спря тегленията си в средата на юли 2020 г., като пазарните условия по това време предизвикаха решението. Той частично възобнови тегленията, но Z Wallet на Zipmex, който позволява стимулирани депозити, остана спрян.

Борсата разкри по-късно същия месец, че обмисля възможна оферта за изкупуване и че разговаря със заинтересовани страни по въпроса. Освен това е подал 6-месечен мораториум за забавяне на всякакви правни действия.

Zipmex е изправен пред трудности като други крипто платформи в момента, включително Voyager Digital, Celsius Network и Three Arrows Capital. Крипто зимата притъпи перспективите на няколко компании и инвеститори. Клиентите на тези компании са се обединили, за да направят това, когато е възможно.