Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Фондацията Ethereum изяснява 8 погрешни схващания преди сливането

Резюме:

Фондацията Ethereum пусна актуализация, за да развенчае дезинформацията по отношение на сливането. Преминаването на ETH от Proof-of-Work към Proof-of-Stake е планирано да се случи на или около 15 септември. Подготвят се финални тестове и надстройки след успешно сливане в публичната мрежа за тестване на Goerli. Неверни твърдения наводниха крипто общността в рамките на седмиците, водещи до преломния момент. Някои погрешни схващания се въртят около намалените такси за газ и увеличените скорости на транзакциите.

Фондацията Ethereum сподели бележка в сряда в опит да изясни въртящите се погрешни схващания в крипто общността относно сливането, основния преход на Ethereum от консенсусен механизъм Proof-of-Work към Proof-of-Stake.

Наскоро основни разработчици на ETH разкриха, че сливането ще се случи на или около 15 септември 2022 г., когато започне общата терминална трудност (TTD) на мрежата. Предишната дата беше определена за 19 септември, но разработчиците заявиха, че тази дата може в крайна сметка да се промени.

Най-после се върнах от почивка. Извършете някои изчисления, за да потвърдите TTD за основна мрежа.

Прогнозна дата на TTD удар: 2022-09-14 22:57:34 +0200 CEST

LGTM! Големи благодарности на @TMIYChao за извършването на първоначалното изчисление pic.twitter.com/vRCk3lXdNM

– MariusVanDerWijden (@vdWijden) 15 август 2022 г.

58750000000000000000000 ! pic.twitter.com/NGyqLPUez7

– paritosh | 🐼👉👈🐼 (@paritosh_j) 11 август 2022 г.

Преминаването към PoS бележи преломен момент както за ETH, така и за по-широката крипто общност, тъй като Ethereum е една от най-големите съществуващи блокчейни. Някои потребители на социални медии дори сравняват сливането с халвинга на биткойн, събитие, което се случва веднъж на всеки четири години, когато наградите за копаене на BTC се намаляват наполовина.

Бележката от сряда адресира осем погрешни схващания относно сливането, вариращи от такси за газ до награди за залагане.

8 погрешни схващания относно надграждането на PoS на Ethereum

Фондацията ETH отбеляза, че сливането представлява превключване в консенсусния механизъм, а не увеличаване на капацитета на мрежата. Следователно преходът към PoS обикновено не би довел до намалени такси за газ според актуализацията от сряда.

Седем други погрешни схващания също бяха разгледани и развенчани в актуализацията.

Транзакциите несъмнено ще бъдат забележимо по-бързи след сливането – False Възможно е да изтеглите заложен ETH след сливането – False Staking APR вероятно ще се утрои след сливането – False Сливането може да доведе до прекъсване на тази верига – False Когато тегленията са активирани , залагащите всички ще излязат едновременно – Фалшивите валидатори няма да получават никакви ликвидни ETH награди до надстройката в Шанхай, когато тегленията са активирани – Фондацията Ethereum изяснява 8 погрешни схващания преди сливането 12 Дневна графика на False ETH (Източник: TradingView)