Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Южна Корея обмисля 10-50% данък върху крипто върху токените Airdrops

Резюме:

Южнокорейските законодатели могат да въведат масивен закон за данъци върху крипто. Съобщава се, че властите обмислят облагане с данъци на безплатни токени, пакетирани от крипто airdrops. Данъкът може да достигне до 50%, разкрива докладът от понеделник. Правителството на Южна Корея засили усилията си за регулиране на криптовалутите след последиците от Крахът на LUNA и TerraUSD. Страната също планира да обложи с данък печалбите от крипто до 2025 г. Специална работна група беше назначена наскоро да прегледа 13 законопроекта за крипто като част от по-широка регулаторна рамка.

Потребителите, които получават токени airdrops, може да бъдат подложени на солиден крипто данък, тъй като южнокорейските власти се придвижват към постигане на по-широк регулаторен надзор, след като колапсът на Terra разтърси екосистемата на цифровите активи.

Местната медийна къща Yonhap News съобщи в понеделник, че последната данъчна инициатива може да бъде някъде между 10-50%.

Този тип политика ще използва съществуващите закони за данък върху подаръците, установени от Министерството на икономиката и финансите. През 2021 г. министерството обяви планове за налагане на данъци върху подарени или наследени цифрови активи. Предполага се, че местните политики за данък върху наследството са формирали основата поради този регулаторен ход.

В криптовалутата, airdropped токените са безплатни монети, пуснати от проект или протокол в полза на потребителите. Airdrops вероятно служат като стартова площадка за протокола, за да събере обществена подкрепа и да стимулира по-нататъшно взаимодействие с решението.

Пример за крипто еърдроп е токенът Optmisim (OP), който беше пуснат по-рано тази година. Децентрализираната борса Uniswap също пусна безплатни UNI токени на потребителите през септември 2020 г.

Според доклада на Yonhap, получателите на airdrop може да бъдат задължени да подават данъчни декларации не по-късно от три месеца след получаване на своите безплатни токени. Властите казаха, че крипто данъкът, вариращ между 10% и 50%, ще бъде решен за всеки отделен случай.

Крипто данък и предложения претеглят в Южна Корея след срива на LUNA

По-специално, южнокорейските законодатели разкриха планове за въвеждане на данъци върху печалбите от криптовалута до 2025 г. Новината излезе малко след LUNA, управлението на токена на екосистемата на Terra падна под стотинки заедно със сродния му токен, TerraUSD (UST).

Тъй като забележителният инцидент струва на инвеститорите около 40 милиарда долара, властите показаха намерения да стандартизират крипто пространството на страната. EthereumWorldNews съобщи, че на специален комитет за цифрови активи е възложено да прегледа 13 крипто сметки преди по-всеобхватна регулаторна инфраструктура.

Местните власти също маркираха 16 базирани в чужбина крипто борси за нерегистрирани бизнес операции.