Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Южнокорейският съд издаде заповед за арест на основателя на Terraform Labs До Куон

Според местния информационен бюлетин Chosun Ilbo, южнокорейският съд е издал заповед за арест срещу До Куон, основателя на Terraform labs Никълъс Платиас и един от нейните служители Хан Мо. Според доклада, заповедите са издадени поради нарушение на капиталовите пазари действайте

Според местен информационен бюлетин Chosun Ilbo, южнокорейският съд е издал заповед за арест на основателя на Terraform Labs До Куон, Никълъс Платиас, член-основател на Terraform Labs, и Хан Мо, служител, работещ за Terraform Labs.

Какво стана?

Според репортажа на Chosun Ilbo, заповедите са издадени от отдела за финансови престъпления и престъпления срещу ценни книжа на прокуратурата на Южния район на Сеул под ръководството на директора Dan Seong-Han, първият ръководител на екипа Lee Seung-Hak.

SimpleFX
SimpleFX

В доклада се добавя още, че варантите са издадени в нарушение на Закона за капиталовите пазари. Докладът допълнително очертава как прокурорите смятат, че Terra Luna и нейният стейбълкойн UST са категоризирани като „ценни книжа по инвестиционни договори“ съгласно Закона за капиталовия пазар.

Сривът на Terra luna от май 2022 г. се счита за един от най-интензивните сривове на криптовалута, който изтри средства на стойност милиарди от пазара на цифрови криптовалути. Освен това докладът добавя, че До Куон заедно с Платиас и Мо живеят в Сингапур.

В допълнение към това в доклада се посочва още, че издадените заповеди са валидни за период от една година и че прокурорите очакват да работят с Интерпол за арестуването на До Куон и други.

Luna и неговият алгоритмичен стейбълкойн USD някога се смятаха за едни от най-добрите криптовалути за инвестиране и изследване. Въпреки това през май 2022 г. Luna и неговият стейбълкойн USD се сринаха до нови дъна, сривайки почти 100% в стойността си. Падането на тези две централни криптовалути предизвика редица интензивни правни действия, които бяха предприети срещу Do Kwon.

Скоро след катастрофата на Terra Luna основателят на Terraform Do Kwon обяви нови планове за подмладяване на екосистемата на Luna. С одобрението на общността блокчейнът Luna беше раздвоен, за да се създаде подразделение, което по-късно роди нов токен Luna. Екосистемата Luna също беше създала разпоредба за своя бивш сринат токен, който ще бъде адресиран като Luna Classic.

Криптовалутата след срива си през май възвърна малко предишната си инерция, търгувайки се за $2,65, спад от 38,14% през последните 24 часа. Luna Classic също леко възвърна силата си, след като приветства надграждане на V22, след което токенът се търгува за $0,0002841.