Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Canadees pensioenfonds CDPQ schrijft $ 200 miljoen aan CAD-investering af aan Celsius Network

De Canadese investeringsbeheerder CDPQ heeft zijn investering van $ 200 miljoen in het Celsius-netwerk afgeschreven Het bedrijf had eerder zijn belang in Celsius geïnvesteerd in oktober 2022

Caisse de Depot et Placement du Quebec, in de volksmond bekend als CDPQ, heeft samen met andere overheidsfondsen voor pensioenen samen met andere overheidsfondsen voor pensioenen, in de volksmond bekend als CDPQ, $ 200 miljoen aan CAD-investeringen afgeschreven aan het in moeilijkheden verkerende crypto-lenersplatform Celsius Network.

CDPQ doet afstand van zijn belang van $ 200 miljoen in Celsius, zegt dat de aankomst BINNEN DE sector “TE VROEG” was

In overeenstemming met een schriftelijk rapport gepubliceerd door La Presse, CDPQ, heeft een prominente Canadese investeringsbeheerder afstand gedaan van zijn belang van $ 200 miljoen in het onrustige cryptoplatform Celsius Network LLC.

Canadees pensioenfonds CDPQ schrijft $ 200 miljoen CAD-investering in Celsius af, “We kwamen te vroeg in de sector die in transitie was”

zegt dat het geen weddenschappen zal sluiten binnen de crypto-industriehttps://t.co/YzcIJlObqm

– db (@tier10k) 17 augustus 2022

Tijdens een presentatie over de halfjaarlijkse resultaten van het bedrijf, deelde de president en CEO van het bedrijf, Charles Emond, zijn mening en voegde eraan toe dat het besluit van CDPQ om in de vluchtige cryptosector te stappen “te vroeg” was, waardoor ze uiteindelijk dit soort cryptovaluta tegenkwamen. een abrupte financiële omwenteling.

“Voor ons is het duidelijk, als we dit allemaal bekijken, zijn we te vroeg aangekomen in de sector die in transitie was”, zoals Emond aangaf tijdens het bijwonen van de presentatie op woensdag

Volgens een Bloomberg-rapport heeft CDPQ een verlies van 7,9% ondervonden in het eerste halfjaar van het hele jaar, vergezeld van een aanzienlijke vermindering van zijn nettoactiva. De vaste portefeuille van het bedrijf was ook met 13,1% gedaald in combinatie met aanzienlijke dalingen in de aandelen- en private equity-portefeuille.

CDPQ had eerder een verklaring uitgegeven waarin werd toegevoegd dat het bedrijf een kleine portefeuille van zijn fondsen had geïnvesteerd in nieuwe en risicovollere technologieën; desalniettemin voegde het er later aan toe dat beleggingen die met Celsius zijn ingezet, niet “goed presteren” in vergelijking met andere beleggingen.

“Een extreem klein deel van onze totale portefeuille is toegewijd aan nieuwe technologieën, met innovatieve, snelgroeiende bedrijven in risicovollere sectoren die het vooruitzicht op superieur rendement bieden – en die uw klanten ook over meerdere jaren uitstekende rendementen hebben opgeleverd… van onze investeringen, zoals die in Celsius, presteren niet onnodig om te zeggen.” Caise’s verklaring werd verder genoteerd.

Celsius Network had verzocht om een ​​reeks van verhoogde controles nadat het bedrijf zijn beslissing had aangekondigd om zijn terugtrekkingen te voorkomen onder vermelding van “extreme marktomstandigheden”. Het bedrijf vroeg op 14 juli het faillissement van Chapter 11 aan en begon zijn financiën te herstructureren.

Het bedrijf onderging echter verschillende omwentelingen in zijn kielzog, waaronder het tegenkomen van verschillende rechtszaken waarin het onvermogen van het bedrijf werd geschetst om zijn schulden te vereffenen.

Eind februari 2021 ontdekten we echter dat Celsius tegen ons had gelogen. Dat ze onze activiteiten niet hadden afgedekt, noch de schommelingen in de prijzen van cryptoactiva hadden afgedekt. De volledige portefeuille van het bedrijf had naakt contact met de markt.

– 0xb1 (@0x_b1) 7 juli 2022

Afbeelding: CDPQ/Twitter