Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Huobi Exchange’s HUSD Stablecoin verliest zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar

Stable Universal’s HUSD stablecoin heeft zijn koppeling verloren aan de Amerikaanse dollar De stablecoin werd eerder gelanceerd in 2018, in samenwerking met de Huobi crypto-uitwisseling

De stablecoin HUSD van de Huobi Bitcoin-uitwisseling heeft zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloren en handelt toevallig op $ 0,88.

HUSD Stablecoin keldert tot $ 0,88

HUSD, een stablecoin beheerd door Stable Universal, worstelt om zijn pariteit met de Amerikaanse dollar te behouden. Op het moment van schrijven is de stablecoin gedaald tot $ 0,9186, een daling van 8,56% ten opzichte van de beoogde waarde van $ 1.

Nagesynchroniseerd als een veilige, betrouwbare en fiat-collateralized stablecoin in overeenstemming met Coinmarketcap, werd HUSD gemaakt om prijsstabiliteit te bieden om serieuze cryptohandel aan te trekken en de wereldwijde interactie te vergroten, maar de stablecoin is met bijna 15% gekelderd ten opzichte van zijn eerdere koppeling, waardoor verder bezorgdheid over de plotselinge prijsdaling.

De plotselinge prijsdaling in HUSD heeft de liquiditeitspool op Curve 3Pool verder beïnvloed. De DEX geeft momenteel een waarschuwing weer waarin staat dat de bestaande wisselkoers van deze stablecoin te laag is.

HUSD ging in première in 2018 door de toonaangevende cryptocurrency-uitwisseling Huobi in samenwerking met Stable Universal en Paxos. Naar verluidt heeft de uitwisseling eerder zijn stablecoin-project verlaten, maar de Huobi heeft een Twitter-update gedeeld die belooft de stablecoin enorm te helpen in tijden van dergelijke nood.

De beurs tweette verder dat het momenteel alert is op de liquiditeitscrisis die de HUSD-de-peg heeft veroorzaakt en bereid is om Stable Universal te helpen en te communiceren om de genoemde situatie te stabiliseren.

We zijn op de hoogte van de bestaande liquiditeitsproblemen van de HUSD stablecoin, die wordt uitgegeven door Stable Universal Limited en is gebouwd via het Ethereum-netwerk.

— Huobi (@HuobiGlobal) 18 augustus 2022

“#Huobi heeft altijd prioriteit gegeven aan de veiligheid van de activa van uw klant en kan communiceren met de uitgever van HUSD om zo snel mogelijk een oplossing te vinden en de stabiliteit te herstellen.” de Twitter-post voegt later toe

HUSD is niet de enige echte stablecoin die onlangs zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar heeft verloren. Eerder was Terra’s algoritmische stablecoin UST ook naar een nieuw dieptepunt gedoken en crashte 100% in waarde.

Daarna had onder de toonaangevende stablecoins Tether (USDT) in mei ook kort zijn koppeling verloren, vergezeld van door Tron gesteunde USDD stablecoin die kelderde tot $ 0,925

Afbeelding: HUSD/Twitter