Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Hodlnaut se potýká s finančním deficitem 193 milionů dolarů: Zpráva

Zpráva zveřejněná z Block uvádí, že platforma pro půjčování kryptoměn Hodlnaut v současné době čelí finančnímu deficitu ve výši 193 milionů $ Zpráva dále uvádí, že Hodlnaut dříve investoval prostředky do neúspěšného stablecoinového protokolu UST společnosti Terra

Podle zprávy zveřejněné z Blocku zaznamenala problémová platforma kryptopůjčovatelů finanční deficit ve výši 193 milionů dolarů. Zpráva dále nastínila, že firma také investovala část svého podílu do UST, nechvalně známého stablecoinového protokolu Terra, a následně nastínila rozsah jejího finančního deficitu, který vedl platformu k zastavení stahování začátkem tohoto měsíce.

Hodlnaut čestné prohlášení ukazuje rozsah jeho finančního deficitu

Čestné prohlášení získané od Bloku dále zdůrazňuje rozsah krize, se kterou se firma na začátku tohoto měsíce setkala. Podle zprávy má Hodlnaut nesplacený závazek ve výši 391 milionů SGD (281 milionů USD) ve srovnání s jeho aktivy v hodnotě 122 milionů SGD (88 milionů USD), což nakonec vede k tomu, že se firma potýká se schodkem 193 milionů USD.

„K 8. srpnu 2022 má skupina Hodlnaut zůstatek závazků ve výši 391 milionů SGD a odhadovaná realizovatelná aktiva ve výši 122 milionů SGD v kryptoměně. Tato finanční pozice dává skupině Hodlnaut realizovatelný poměr aktiv k dluhu v kryptoměně přibližně 0,31 (tj. 31 centů v rámci dolaru),“ dodává dále čestné prohlášení (Block)

Nedávno bylo odhaleno, že problémový poskytovatel kryptopůjček také investoval část svého podílu do neúspěšného stablecoinového protokolu Terra, aby maximalizoval své výnosy a dodal získané zisky zákazníkům.

Uživatel Twitteru, populárně označovaný jako Fat Man, dříve nahrál nový spis, který tvrdil, že Hodlnaut již dříve navázal finanční spojení s Terrou tím, že investoval část svých AUM do UST. Jak již dříve uvedl EWN, pád Terra UST byl označen za jeden z největších kryptokrachů v historii, což dále vedlo k tomu, že Hodlnaut přišel o značné finanční prostředky v hodnotě 190 milionů dolarů. Stojí za zmínku, že Hodlnaut dříve popřel svou expozici UST stablecoinům.

V novém podání od Hodlnauta přiznávají, že měli většinu svých AUM v UST prostřednictvím své spin-off entity HK DeFi a při havárii Terra ztratili neuvěřitelných 190 milionů dolarů. Navzdory tomu i nadále zákazníkům říkali, že nemají žádnou expozici Anchor. Pošlete JT a CT do vězení. https://t.co/6knPSgrV8r pic.twitter.com/e3wt7VgfY8

— FatMan (@FatManTerra) 19. srpna 2022

S odvoláním na získané čestné prohlášení zpráva The Block dále zdůrazňuje, že firma zaznamenala vyšší čistý odliv kolem 150 milionů dolarů, protože zákazníci byli ve stavu šílenství a chtěli získat zpět své prostředky z platformy. Čestné prohlášení dále dodává, že platforma je nadšená zkoumáním možnosti povolit uživatelům „omezené výstupy“ za 25 centů nad dolar.

Hodlnaut může být nejnovější platformou pro půjčování kryptoměn, která se připojila k rostoucímu vlaku kryptopodniků, které nedávno zastavily výběry z důvodu „extrémních tržních podmínek“. Firma oznámila své rozhodnutí zabránit výběrům a vkladům na začátku tohoto měsíce a také požádala o soudní ochranu, aby urovnala své finanční řízení.