Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Spoluzakladatel Zipmex říká, že neodstoupí

Spoluzakladatel společnosti Zipmex Marcus Lim řekl, že neodstoupí ze své pozice. Jeden menšinový akcionář potřeboval jeho rezignaci. Zipmex náhodou podniká několik způsobů, jak zlepšit svůj rozpočet a obsahuje žádost o ochranu před bankrotem.

Marcus Lim, spoluzakladatel burzy Zipmex, řekl, že neodstoupí. Burza zažívá ztráty, které zažila z pádu Celsius Network a Babel Finance. Podnik je ve ztrátě 50 milionů dolarů a akcionáři již žádali Limovu rezignaci.

Zipmex začal podnikat kroky k stabilizaci lodi, přičemž výběry a přesuny byly pozastaveny. To je další z kaskádových důsledků krachu kryptotrhu, který zahrnuje finanční tlak na několik známých krypto společností.

Zipmex dostal onehdy 3měsíční ochranu věřitelů od singapurského nejvyššího soudu. To umožňuje podniku získat kapitál mezi 50 a 80 miliony dolarů, aby mohl splatit své investory.

Burza se nachází v Austrálii a Lim prozradil, že by za normálních okolností nerezignoval na Australian Financial Review. Řekl,

„Tento postup zahrnuje potenciální přilákání nových většinových akcionářů, kteří by mohli chtít větší slovo v obecných manažerských rozhodnutích. Pokud by se to stalo, s mým spoluzakladatelem Akalarpem [Yimwilai] se nám podařilo ujasnit si, že lidé budou plně spolupracovat s využitím nich a jejich přání v případě, že by mohli hledat změnu ve vedení.“

Zdá se, že výzva k rezignaci přišla pouze od jednoho menšinového akcionáře. Ostatní, včetně manažerského týmu, nepožádali o rezignaci.

Zipmex půjčil peníze společnosti Babel Finance ve výši 69 milionů dolarů. Kryptozima pak zdevastovala Babel, což vedlo ke stovkám milionů ztrát.

Zipmex čelí potížím jako mnoho jiných

Společnost Zipmex nejprve zastavila své výběry v polovině července 2020, přičemž rozhodnutí vyvolaly tehdejší podmínky na trhu. Částečně obnovila výběry, ale Zipmex’s Z Wallet, která umožňuje pobídkové vklady, zůstala pozastavena.

Burza později ten měsíc odhalila, že zvažuje možnou nabídku odkupu a že o této záležitosti jedná se zúčastněnými stranami. Navíc podala 6měsíční moratorium na odložení jakýchkoli právních kroků.

Zipmex v současné době čelí problémům jako jiné kryptoplatformy, včetně Voyager Digital, Celsius Network a Three Arrows Capital. Kryptozima otupila výhled několika společností a investorů. Zákazníci těchto společností se spojili, aby tak učinili, kde to bylo možné.