Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Zipmex mede-oprichter zegt dat hij niet zal aftreden

Zipmex mede-oprichter Marcus Lim heeft gezegd dat hij zijn functie niet zal neerleggen. Een minderheidsaandeelhouder had zijn ontslag nodig. Zipmex onderneemt verschillende manieren om zijn budget te verbeteren en heeft faillissementsbescherming aangevraagd.

Marcus Lim, de mede-oprichter van exchange Zipmex, heeft gezegd dat hij niet zal aftreden. De beurs lijdt de verliezen die het heeft geleden door de val van Celsius Network en Babel Finance. Het bedrijf lijdt een verlies van $ 50 miljoen en aandeelhouders hebben Lim’s ontslag al aangevraagd.

Zipmex onderneemt stappen om het schip stabiel te houden, waarbij opnames en overdrachten zijn opgeschort. Dat is weer een van de trapsgewijze gevolgen van de crash van de cryptomarkt, waaronder financiële stress op verschillende bekende cryptobedrijven.

Zipmex ontving onlangs een crediteurenbescherming van 3 maanden van het Hooggerechtshof van Singapore. Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid om tussen $ 50 en $ 80 miljoen kapitaal aan te trekken, zodat het zijn investeerders kan terugbetalen.

De beurs is gevestigd in Australië en Lim onthulde dat hij normaal gesproken geen ontslag zou nemen bij de Australian Financial Review. Hij zei,

“Deze handelwijze omvat mogelijk het aantrekken van nieuwe meerderheidsaandeelhouders die misschien meer inspraak willen hebben in algemene managementbeslissingen. Mocht dit gebeuren, dan zijn mijn mede-oprichter Akalarp [Yimwilai] en ik erin geslaagd om duidelijk te maken dat mensen volledig zullen meewerken aan het gebruik van hen en hun wensen in het geval ze op zoek zijn naar een managementverandering.”

De oproep tot ontslag lijkt slechts van één minderheidsaandeelhouder te zijn gekomen. Anderen, waaronder het managementteam, hebben niet om ontslag gevraagd.

Zipmex had geld geleend aan Babel Finance, voor een bedrag van $ 69 miljoen. De crypto-winter verwoestte vervolgens Babel, wat leidde tot honderden miljoenen verliezen.

Zipmex kampt met problemen zoals vele anderen

Zipmex stopte voor het eerst zijn opnames medio juli 2020, waarbij de marktomstandigheden op dat moment tot de beslissing leidden. Het hervat gedeeltelijk opnames, maar Zipmex’s Z Wallet, die gestimuleerde stortingen mogelijk maakt, bleef opgeschort.

Uit de beurs bleek later die maand dat het een mogelijk uitkoopbod in overweging nam en daarover in gesprek was met belanghebbende partijen. Het heeft bovendien een moratorium van zes maanden ingediend om eventuele juridische acties uit te stellen.

Zipmex wordt momenteel geconfronteerd met problemen zoals andere cryptoplatforms, waaronder Voyager Digital, Celsius Network en Three Arrows Capital. De crypto-winter heeft de vooruitzichten van verschillende bedrijven en investeerders afgestompt. Klanten van deze bedrijven hebben de handen ineen geslagen om dit waar mogelijk te doen.