Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Ethereum (ETH) Chain Split Tokens, пуснати от Bitfinex преди надстройката на PoS

Резюме:

Крипто борсата Bitfinex стартира Chain Split Tokens за потребители на ETH. Функцията беше обявена, тъй като сливането е след няколко седмици. Chain Split Tokens ще позволи на потребителите да търгуват възможни токени от хард форк на мрежата на Ethereum. Известният копач Чандлър Гуо разкри преди това планове за поддържане на ETH Proof-of-Work екосистема чрез разклоняване на веригата на ETH по време на прехода към Proof-of-Stake. Новите токени са разделени между тикери ETHW за POW токени и ETHS за POS монети. Някои други платформи и протоколи са декларирали тяхната позиция относно твърдите разклонения и подкрепата за вашето сливане.

Основната борса за крипто деривати Bitfinex обяви пускането на Ethereum Chain Split Tokens (CST) във вторник в рамките на опит да подготви потребителите за всички възможни резултати в Merge, надстройката на ETH от Proof-of-Work до Proof-of-Stake.

Верижните сплит токени се отнасят за монети, генерирани от разклонена блокова верига. Те са свързани с хард форкове на криптовалута и такива токени се появяват, когато съществуват няколко версии на първоначалната верига.

Bitfinex днес пусна Ethereum (ETH) Chain Split Tokens (CST). CST ще позволят на потребителите да търгуват през потенциалното събитие за разклонение в консенсусния протокол на Ethereum, което може да доведе до ETH Proof Work (PoW) и ETH Proof Stake (PoS) токени. https://t.co/gkVHhU7C70

– Wu Blockchain (@WuBlockchain) 23 август 2022 г

В съобщението от вторник Bitfinex каза, че на тези нови CST ще бъдат присвоени два тикера – ETHW за възможни твърдо разклонени монети и ETHS за токени след сливането. Крипто борсата също така разкри, че ще бъдат налични двойки за търговия и за двата комплекта токени.

Техническият директор на Bitfinex Паоло Ардоино подчерта значението на функцията като механизъм за изплащане на всички евентуални случаи преди сливането на Ethereum.

Протоколи ПЛАНИРАНЕ на прехода към PoS на Ethereum

Наистина, днешното съобщение сигнализира, че Bitfinex ще осигури поддръжка за разклонени монети. Вероятността за такива токени наводни крипто общността, след като основният ETH миньор Чандлър Гуо обяви планове за генериране на ETH PoW fork.

Въпреки че основателят на Ethereum Виталик Бутерин изрази мнение, че хард форкът не е заплаха за сливането и привържениците на този PoW имат подобрен продукт в ETH Classic, предложението на Чандлър Гуо набра скорост.

Основателят на Tron Джъстин Сън обеща 1 милион за PoW екосистемата, в случай че хард форкът успее.

Наистина, не приемайте, че всички протоколи или компании са декларирали позиция, много подобна на тази на Sun. Chainlink обяви пълна поддръжка с Merge. Според докладите решението на Oracle каза, че няма абсолютно никакво място за токени за твърди разклонения.

По-специално, крипто борсите Deribit и OKX казаха, че форк монетите евентуално могат да бъдат включени в списъка, ако имат достатъчно търсене.

Надграждането на PoS на Ethereum е планирано да се случи на или около 15 септември. По време на пресата се провеждат финални тестове, извършващи успешна симулация на сливане в най-добрата публична тестова мрежа, наречена Goerli.

Ethereum (ETH) Chain Split Tokens, пуснати от Bitfinex преди PoS Upgrade 12 Дневна графика на ETH (Източник: TradingView)