Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Планът за изплащане на 137 000 биткойни на Mt.Gox е отложен, анализаторът казва, че страхът е бил неоправдан

Резюме:

Михаел ван де Попе изрази мнение, че процесът на изплащане на биткойн на Mt.Gox няма да натовари пазара. Несъществуващата борса трябваше да възстанови на кредиторите над 100 000 BTC токена от този август, но се появиха допълнителни забавяния. На север от 750 000 биткойн токена бяха откраднати в базираната в Токио платформа в огромен хак през февруари 2014 г. Новините за изплащането се предполага, че са предизвикали паника в крипто пазара. Биткойн се търгува малко над $20 000 в неделя, след като падна под него в събота.

Един привърженик на крипто предположи, че паниката на пазара на виртуална валута е „неоправдана“, тъй като Mt.Gox трябваше да започне своя процес на изплащане, включващ около 137 000 биткойна след исторически хак в платформата през 2014 г.

Базирана в Токио, Mt.Gox оперира като една от най-големите борси за BTC на своето време. Платформата представляваше приблизително 70% от всички биткойн транзакции в разгара на своята мощ. В понеделник, 24 февруари 2014 г., борсата затвори официалния си уебсайт след необичайна търговска дейност.

SimpleFX
SimpleFX

Според докладите, хакер е използвал идентификационни данни от компрометиран одитор, за да прехвърли хиляди BTC към себе си. Събитието предизвика драстичен спад в цената на биткойн в рамките на борсата и над 800 000 BTC токена бяха откраднати според доклади.

Хакнатите монети бяха оценени на повече от 400 милиона долара по това време.

План за гражданска рехабилитация на Mt.Gox

Окръжен съд в Токио одобри така наречения „План за гражданска рехабилитация“ на Mt.Gox шест години след като биткойн борсата претърпя масов хак. Планът предлага частично обезщетение за кредиторите според отчетите.

Погасителният план трябваше да започне този август 2022 г., но процесът беше отложен.

НОВО:

Mt. Gox няма да пусне #Bitcoin и отново ще забави разпространението.

Цялото крипто пространство силно наблягаше на това, но неоправдано.

– Михаел ван де Попе (@CryptoMichNL) 28 август 2022 г.

Настроенията в крипто общността предполагат паника и загриженост относно клиентите на Mt.Gox, които изхвърлят своите реимбурсирани BTC чанти и допълнително натоварват крипто пазара. По време на пресата общата пазарна капитализация на криптовалутите се движеше над $1 трилион след нарастване на риска през предходните седмици.

Биткойнът също се бореше да остане над нивото от $20 000, след като за кратко падна под него през уикенда.

Планът за изплащане на 137 000 биткойни на Mt.Gox е отложен, анализаторът казва, че страхът е бил неоправдан 13 Обща крипто пазарна капитализация (Източник: CoinMarketCap) Планът за изплащане на 137 000 биткойни на Mt.Gox е отложен, анализаторът казва, че страхът е бил неоправдан 14 Дневна графика на BTC (Източник: TradingView)

Техническият анализатор Михаел ван де Попе обаче посочи, че страхът за биткойн Mt.Gox е „неоснователен“. Попе подчерта условията на плана за рехабилитация и как процесът може да отнеме месеци, за да завърши.

Страхът около пускането, потенциално, на #Bitcoin на Mt. Gox, е просто неоправдан. Типично крипто.

– Михаел ван де Попе (@CryptoMichNL) 26 август 2022 г.