Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Web3 Startup Dust Labs haalt $ 7 miljoen binnen in de langverwachte release van NFT

NFT-startup Dust Labs heeft $ 7 miljoen aan seed-roundfinanciering binnengehaald om het $ DUST-token-ecosysteem op te bouwen. Investeerders zijn onder meer Chapter One, Magic Eden, FTX Ventures en nog veel meer. Y00ts NFT mint ging eindelijk op 5 september na het oplossen van een “blocker bug” -probleem. De langverwachte collectie stond binnen een dag bovenaan de hitlijsten met meer dan 200k SOL in handelsvolume op OpenSea.

Wat je moet weten over de laatste inzamelingsactie van Dust Labs

Dust Labs, de Web3-startup die is gekoppeld aan y00ts en DeGods NFT’s, heeft $ 7 miljoen aan seed-roundfinanciering opgehaald. De aankondiging kwam kort nadat de bruisende y00ts NFT-munt maandagavond ging.

Verschillende prominente investeerders namen deel aan de ronde. Deze omvatten Chapter One, Foundation Capital, Magic Eden, Metaplex, Jump, FTX Ventures en Solana Ventures. In een geschreven rapport van CoinDesk was de financiering een 50/50 verdeling tussen het eigen vermogen van uw bedrijf en zijn eigen $DUST-token, het oorspronkelijke token van dit DeGods NFT-project.

Hoewel er nog maar weinig details zijn, onthulde het bedrijf in een zeer tweet dat het deze nieuwe fondsen mogelijk zou gebruiken om het $DUST-ecosysteem te creëren. Over hoe ze dit kunnen laten gebeuren, zullen Dust Labs’ CEO Kevin en DeGods’ schepper Frank meer onthullen binnen een aanstaande AMA (vraag me alles) op 8 september.

SimpleFX
SimpleFX

“Het horen van de DUST-visie van Frank en Kevin was echt een waanzinnig moment, samen met de gesprekken die ongetwijfeld voor altijd zullen worden herinnerd”, zei Jack Lipstone, Venture Partner van Chapter One in een tweet. “Super enthousiast om nauw samen te werken met Dust Labs en [haar] gemeenschap!”

De oprichter en managing partner van Chapter One Jeff Morris Jr. deelt precies dezelfde opwinding en zei: “We hebben nog nooit een woonwijk gezien die kan worden vergeleken met DeGods NFT en y00ts NFT – beide gebouwd door Dust Labs. De creativiteit van Frank is anders dan alles in crypto [space] en Kevin is echt een ingenieur van wereldklasse die dit tot een waanzinnige visie zal laten gebeuren.”

We willen aankondigen dat mensen een strategische ronde van $ 7 miljoen hebben opgehaald om het $ DUST-ecosysteem te creëren.

AMA met @frankdegods & onze CEO @kevindegods op donderdag 8 september. pic.twitter.com/VxzdZeu3P0

– Stoflabs (@dust_labs) 6 september 2022

De groeten van Dust Labs aan y00ts en DeGods NFT

Voor degenen die het niet weten, kan Dust Labs een NFT-startup zijn die is opgericht door de oprichters van DeGods NFT. Maar in tegenstelling tot hoe Yuga Labs zou zijn voor BAYC, is het geen moederbedrijf voor de y00ts- of DeGods NFT-projecten.

In plaats daarvan is het bedrijf echt een apart web3-bedrijf dat software en tooling wil leveren voor NFT-projecten die op Solana en Ethereum draaien. Het eerste product is een whitelisting-tool voor beurzen, “y00tlist”, beschikbaar op de minting-webpagina van het project.

Over y00ts – het meest gehypte NFT-project op Solana

Als een van de populairste NFT-projecten op Solana, is y00ts een verzameling van 15.000 yeti-achtige PFP-avatars gemaakt door het oprichtende team van DeGods. Het project, dat een transparant whitelisting-systeem heeft, zag aanvragen van verschillende grote namen zoals NFT-influencers en voetballegende Wayne Rooney.

Geaccepteerde aanvragers en DeadGod-houders kunnen “t00bs” minten, die kunnen worden gebrand om “y00ts” te krijgen. Elk van hen kost 375 $ DUST om te minten, en de prijs gaat op 9 september omhoog naar $ 500 DUST. Daarna zal het dagelijks met 0,8325 $DUST toenemen totdat de token-emissie eindigt.

Op het moment van schrijven heeft y00ts meer dan 200k SOL in handelsvolume (ongeveer $ 6,1 miljoen) op OpenSea! De collectie staat nu bovenaan de hitlijsten met een bodemprijs van 155 SOL (ongeveer $ 4.800).

$DUST daarentegen doet het niet zo goed. De tokenprijs daalde ooit met meer dan 30% op een klassieke “sell the news”-manier nadat de y00ts NFT-munt op maandag begon.

Toch wordt verwacht dat $DUST in de toekomst meer use-cases zal introduceren. Magic Eden, een van de beste Solana NFT-marktplaatsen, is van plan binnenkort het native token op zijn platform te ondersteunen. Voorlopig kunnen houders het token alleen gebruiken om nieuwe verzamelobjecten onder de DeDAO-schatkist te slaan.

Het valt nog te bezien hoe Dust Labs zijn utility-token in de toekomst zal ontwikkelen. Degenen die meer willen weten, moeten donderdag op de hoogte blijven van je AMA.