Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Imena domena Ethereum usluge imena (ENS) premašila su 2,3 ​​miliona registracija

Imena domena Ethereum Name Service (ENS) ostvarila su mnogo više od 2,3 miliona registracija. Zaista je sada među 3 najbolje kolekcije na OpenSea po količini od 30 dana. Spekulacije i usvajanje među istaknutim ljudima mogući su uzroci hype za ENS domene.

ENS domeni ostaju u prednosti bez obzira na kripto tržište

Ovo je upravo stiglo. Ukupan ukupan broj registracija Ethereum Name Service (ENS) premašio je 2,3 miliona, što ga čini jednom od 3 najbolje kolekcije na OpenSea-u po obimu od 30 dana.

Na osnovu podataka Dune analitike od @makoto, ENS se sada može pohvaliti sa 2.367 miliona imena domena, sa ukupno 553.842 jedinstvene adrese koje učestvuju.

Ovi jedinstveni NFT domeni počeli su da dobijaju na snazi ​​u aprilu kada su trgovci uskočili da kapitalizuju u okviru hypea. Mnogi također vjeruju da je inherentna korisnost i usvajanje među pojedincima kao što su Snoop Dogg i Vitalik Buterin pomogli u naglom rastu ENS domena.

SimpleFX
SimpleFX

S obzirom na to, pogledajmo šta je Ethereum Name Service i šta ga čini popularnim izborom među NFT entuzijastima uprkos medvjeđem tržištu.

ENS registracije domena. Mjesečne registracije naziva ENS domena. Kredit: @makoto.

Šta je Ethereum Name Service?

Za početak, Ethereum Name Service je „distribuirani, otvoreni i proširivi sistem imenovanja zasnovan na Ethereum blockchainu“. Omogućava korisnicima da kreiraju čitljiva imena za svoje adrese novčanika i decentralizirane web stranice.

Na primjer, umjesto puna 42 heksadecimalna znaka kao što je 0x10F57Cf837f685A29BC121669ba010fc0824EbaC, možete koristiti nešto poput “000.eth” ili “Alice.eth” da ga zamijenite.

Ne budite zabune, postoji mnogo stvari koje možete učiniti zajedno sa svojom ENS domenom. Ako je povezan s adresom vašeg novčanika, postat će prolaz za plaćanje. Ako je povezan s web stranicama, pametnim ugovorima ili transakcijama, služit će kao URL koji se lako pamti za nekoliko.

Kako dobiti ENS domen?

Dobijanje ENS domene je prilično jednostavno. Sve što trebate je kripto novčanik i nešto ETH. Zatim idite na ENS aplikaciju da provjerite dostupnost vašeg imena domene. Ako je dostupno, od vas će biti zatraženo da platite naknadu za registraciju za određeni period (najmanje godinu dana) sa svim naknadama za gas u ETH.

Imajte na umu da su .eth imena od tri i četiri slova skuplja od onih sa pet i više znakova. Razlog je taj što su mnogo rjeđi i jedinstveniji, pa na taj način imaju više cijene na tržištima.

U trenutku pisanja, troslovna .eth imena su oko 640 USD u ETH godišnje, četvoroslovna .eth imena su oko 160 USD u ETH godišnje, a .eth imena sa pet i više znakova su oko 5 USD u ETH godišnje. (Napomena: naknade za plin još uvijek nisu uzete u obzir)

Osim toga, oni koji se odluče za duži period registracije (više od jedne godine) uživat će i nižu godišnju premiju. Ali naravno, ovo ovisi o vašem budžetu.

Baš kao i NFT-ovi, vlasnici mogu okrenuti svoje ENS domene za pozamašne sume. Prošlog oktobra neko je platio ogromnih 420 ETH ili oko 1,5 miliona dolara za paradigm.eth! U julu je ime web stranice 000.eth prodato za 300 ETH, ili oko 320 hiljada dolara u to vrijeme.

Povrh toga, može biti samo mnogo dostupnih .eth adresa. S obzirom da se broj registracija povećava svakim danom, zainteresovani kupci će možda želeti da dobiju sopstvene ENS domene pre nego što bude prekasno.

ENS imena od tri i četiri slova: oni su fiksna imovina *i* možete raditi stvari s njima!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 7. avgusta 2020