Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Ethereum Name Service (ENS)-domeinnamen hebben 2,3 miljoen registraties overschreden

Ethereum Name Service (ENS) domeinnamen hebben meer dan 2,3 miljoen registraties geklokt. Het staat nu echt in de top 3 van collecties op OpenSea met een volume van 30 dagen. Speculatie en adoptie onder prominente mensen zijn mogelijke oorzaken van de hype voor ENS-domeinen.

ENS-domeinen blijven in het voordeel, ongeacht de crypto-bearmarkt

Dit is net binnen. Het volledige totale aantal Ethereum Name Service (ENS)-registraties heeft de 2,3 miljoen overschreden, waardoor het een van de top 3 collecties op OpenSea is met een volume van 30 dagen.

Op basis van Dune-analysegegevens van @makoto beschikt ENS nu over 2,367 miljoen domeinnamen, met in totaal 553.842 unieke deelnemende adressen.

Deze unieke NFT-domeinen begonnen in april aan kracht te winnen toen handelaren tussenbeide kwamen om te profiteren van de hype. Velen geloven ook dat inherente bruikbaarheid en acceptatie door individuen zoals Snoop Dogg en Vitalik Buterin hebben bijgedragen aan de torenhoge groei van ENS-domeinen.

SimpleFX
SimpleFX

Laten we daarom eens kijken naar wat Ethereum Name Service is en wat het ondanks de berenmarkt een populaire keuze maakt onder NFT-enthousiastelingen.

ENS Domeinen registraties. Maandelijkse registraties van ENS-domeinnamen. Krediet: @makoto.

Wat is de Ethereum-naamservice?

Om te beginnen is de Ethereum Name Service een “gedistribueerd, open en uitbreidbaar naamgevingssysteem op basis van de Ethereum-blockchain”. Hiermee kunnen gebruikers voor mensen leesbare namen maken voor zijn of haar portemonnee-adressen en gedecentraliseerde websites.

In plaats van de volledige 42 hexadecimale tekens zoals 0x10F57Cf837f685A29BC121669ba010fc0824EbaC, kunt u bijvoorbeeld iets als “000.eth” of “Alice.eth” gebruiken om het te vervangen.

Vergis je niet, er zijn veel dingen die je kunt doen samen met je ENS-domein. Als het is gekoppeld aan uw portemonnee-adres, wordt het een betalingsgateway. Als het is gekoppeld aan websites, slimme contracten of transacties, zal het voor meerdere een gemakkelijk te onthouden URL zijn.

Manieren om een ​​ENS-domein te krijgen?

Het verkrijgen van een ENS-domein is vrij eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een crypto-portemonnee en wat ETH. Ga vervolgens naar de ENS-app om te controleren of uw domeinnaam beschikbaar is. Indien beschikbaar, wordt u gevraagd om het inschrijfgeld voor een bepaalde periode (minstens 1 jaar) te betalen met alle gaskosten in ETH.

Houd er rekening mee dat drieletterige en vierletterige .eth-namen duurder zijn dan die met vijf plustekens. De reden is dat ze veel zeldzamer en unieker zijn, waardoor ze hogere prijzen op de markten afdwingen.

Op het moment van schrijven zijn .eth-namen van drie letters ongeveer $ 640 in ETH per jaar, vierletterige .eth-namen zijn ongeveer $ 160 in ETH per jaar en .eth-namen van vijf plus tekens zijn ongeveer $ 5 in ETH per jaar. (Let op: er wordt nog geen rekening gehouden met gaskosten)

Wie kiest voor een langere inschrijfperiode (meer dan een jaar) geniet daarnaast ook van een lagere jaarpremie. Maar dit hangt natuurlijk af van je eigen budget.

Net als NFT’s kunnen houders hun ENS-domeinen ook voor forse bedragen omdraaien. Afgelopen oktober betaalde iemand maar liefst 420 ETH of ongeveer $ 1,5 miljoen voor paradigm.eth! In juli werd de websitenaam 000.eth verkocht voor 300 ETH, destijds ongeveer $ 320k.

Bovendien kunnen er maar heel veel .eth-adressen beschikbaar zijn. Omdat het aantal registraties elke dag stijgt, willen geïnteresseerde kopers misschien hun eigen ENS-domeinen aanschaffen voordat het te laat is.

Drie- en vierletterige ENS-namen: het zijn vaste activa *en* je kunt er dingen mee doen!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 7 augustus 2020