Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Južnokorejski sud izdao nalog za hapšenje osnivača Terraform Labs Do Kwona

Prema lokalnim novinama Chosun Ilbo, južnokorejski sud je izdao nalog za hapšenje Do Kvona, osnivača Terraform laboratorija Nikolasa Platiasa i jednog od njenih zaposlenika Han Moa Prema izveštaju, nalozi su izdati zbog kršenja tržišta kapitala Act

Prema lokalnim novinama Chosun Ilbo, južnokorejski sud je izdao nalog za hapšenje osnivača Terraform Labs Do Kwona, Nicholasa Platiasa, člana osnivača Terraform Labsa, i Han Moa, zaposlenika koji radi za Terraform Labs.

Šta se desilo?

Prema izvještavanju Chosun Ilboa, naloge je izdala Jedinica za kriminal i kriminal Ureda južnog okružnog tužilaštva u Seulu pod vodstvom direktora Dan Seong-Hana, vođe prvog tima Lee Seung-Haka.

SimpleFX
SimpleFX

U izvještaju se dalje dodaje da su poternice izdate u suprotnosti sa Zakonom o tržištu kapitala. U izvještaju se dalje navodi kako tužioci vjeruju da su Terra Luna i njen stabilni coin UST kategorizirani kao “investicione ugovorne vrijednosne papire” prema Zakonu o tržištu kapitala.

Slom Terra lune u maju 2022. smatran je jednim od najintenzivnijih krahova kriptovaluta koji je zbrisao milijarde vrijedna sredstva sa tržišta digitalnih kriptovaluta. U izvještaju se dalje dodaje da Do Kwon zajedno s Platiasom i Mo navodno borave u Singapuru.

Osim toga, u izvještaju se navodi i da raspisane potjernice važe godinu dana i da tužioci očekuju saradnju sa Interpolom na hapšenju Do Kvona i drugih.

Luna i njen algoritamski stabilcoin USD nekada su se smatrali nekim od najboljih kriptovaluta za ulaganje i istraživanje. Međutim, u maju 2022., Luna i njen stabilni dolar pali su na nove minimume, pavši skoro 100% u vrijednosti. Pad ove dvije centralne kriptovalute podstakao je niz intenzivnih pravnih radnji koje su poduzete protiv Do Kwona.

Ubrzo nakon pada Terra Lune, osnivač Terraforma Do Kwon najavio je nove planove za podmlađivanje ekosistema Lune. Uz odobrenje zajednice, Luna blockchain se račvao kako bi stvorio podjelu koja je kasnije iznjedrila novi Luna token. Luna ekosistem je također stvorio odredbu za svoj bivši srušeni token koji bi se adresirao kao Luna Classic.

Kriptovaluta je nakon kraha u maju malo povratila svoj prijašnji zamah, trgovajući na 2,65 dolara, što je pad od 38,14% u posljednja 24 sata. Luna Classic je također malo povratio snagu nakon što je pozdravio V22 nadogradnju, nakon čega se token trguje za 0,0002841 dolara.