Fiat 2 Coins

Fiat 2 Coins

Canadese regelgever beperkt blootstelling aan cryptovaluta voor banken en verzekeraars

De Canadese OSFI heeft tussentijdse regels opgesteld die de blootstelling van banken aan cryptocurrencies beperken. De regels zullen in het tweede kwartaal van 2023 van kracht worden. De toezichthouder zal de tussentijdse aanpak indien nodig bijwerken.

Het Office of the Superintendent of Financial Institutions (OSFI), een Canadese toezichthouder, heeft gezegd dat banken en verzekeraars in het land hun blootstelling aan crypto-activa moeten beperken. Concreet stellen de tussentijdse regels dat deze bedrijven slechts een klein deel van het kapitaal mogen gebruiken, en als hun blootstelling meer dan 1% van hun Tier 1-kapitaal bedraagt, moeten ze de toezichthouder op de hoogte stellen.

Vandaag hebben we een interim-aanpak aangekondigd voor #cryptoactiva die worden aangehouden door financiële instellingen waarop we toezicht houden. Hier meer over wat dit betekent: https://t.co/uCZvGoq6Zz pic.twitter.com/dbG4hLwO0y

– Hoofdinspecteur van financiële instellingen (@OSFICanada) 18 augustus 2022

Hoofdinspecteur Peter Routledge zei over de tussentijdse regeling,

“Net als andere financiële instellingen over de hele wereld hebben sommige Canadese FRFI’s blootstelling aan cryptoactiva, en we hebben deze tussentijdse benadering geboden om ervoor te zorgen dat risico’s op dit gebied voorzichtig worden beheerd en gecontroleerd volgens het principe van ‘dezelfde activiteit, hetzelfde risico, dezelfde regelgeving’. ‘.”

De verhuizing markeert een stap voorwaarts voor Canada, dat niet al te veel acties heeft ondernomen in termen van het bieden van een breed scala aan regels voor uw cryptomarkt. Dat zou in de komende maanden kunnen veranderen naarmate meer landen, waaronder buren – de Verenigde Staten – hun inspanningen versnellen.

Op handen zijnde regelgeving voor uw cryptomarkt

De cryptomarkt wordt al lang geconfronteerd met de onvermijdelijkheid van regulering. Het is echter pas in de afgelopen 18 maanden dat het probleem wereldwijd prominenter wordt. Verschillende gebeurtenissen, waaronder de crash van TerraUSD, hebben hier meer aandacht aan besteed.

Zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten hebben hun inspanningen op het gebied van cryptoregulering verdubbeld. Een recente cryptorekening van Amerikaanse senatoren zal waarschijnlijk volgend jaar worden herzien, terwijl de EU om regulering van stabiele munten heeft verzocht in de nasleep van de crash van TerraUSD.

Meer landen zullen dit jaar waarschijnlijk gaan werken aan crypto-regulering. De markt is zo populair geworden dat het de aandacht van wetgevers verdient, en hun focus zal liggen op zaken als beleggersbescherming, belastingheffing en het voorkomen van illegale activiteiten.