MetaShield stelt makers in staat om de afbeeldingen van vermelde NFT’s te markeren of te vervagen die royalty’s omzeilen. Volgens Magic Eden is de verhuizing nodig om de royalty’s van de makers te beschermen. Zodra een “afgeschermde” NFT is gekocht, zou deze een schuld oplopen voor uw onbetaalde royalty’s. Alleen degenen die de schulden afbetalen, kunnen de betrokken NFT’s “ontschermen”.
Wat u moet weten over de nieuwe tool voor het afdwingen van royalty’s van Magic Eden
Magic Eden, de toonaangevende NFT-marktplaats op Solana, werkt samen met NFT-platform CoralCube om MetaShield te lanceren. Het is een hulpmiddel voor het afdwingen van royalty’s waarmee makers de afbeeldingen van NFT’s die zonder royalty’s worden verhandeld, kunnen markeren of vervagen.
Onnodig te zeggen dat de aankondiging veel opschudding heeft veroorzaakt op NFT Twitter. Velen zien MetaShield als een middel om kopers te straffen om de royalty’s van de makers te beschermen. Maar is dat echt de situatie? Laten we meer leren.
Volgens Magic Eden is MetaShield een tool waarmee makers Solana NFT’s kunnen volgen die worden vermeld met aangepaste royalty’s. Stel dat ze alle vermelde NFT’s vinden die royalty’s omzeilen, kunnen makers acties ondernemen zoals het bijwerken van de metadata, het markeren van de NFT en het vervagen van de afbeeldingen.
Het bedrijf legde uit dat makers alleen vermelde NFT’s kunnen wijzigen, niet gekochte NFT’s. In plaats van de kopers te straffen, fungeert de afscherming als een waarschuwing voor potentiële kopers over de zero-royalty NFT.
Wanneer een “afgeschermde” NFT wordt gekocht, zal deze een schuld oplopen voor uw onbetaalde royalty. Alleen degenen die de schulden afbetalen, kunnen de betrokken tokens “ontschermen”.
🧵/ MetaShield starten:
Royalty’s zijn een belangrijke inkomstenstroom die makers ondersteunt en hen in staat stelt hun projecten te laten groeien. Deze royalty’s worden bedreigd door marktplaatsen waar verzamelaars aangepaste royalty’s kunnen instellen. pic.twitter.com/zoSbd7W1Mf
– Magisch Eden 🪄 (@MagicEden) 13 september 2022
7/ Straft MetaShield kopers? Nee.
Makers kunnen *vermelde* NFT’s wijzigen, niet gekochte NFT’s. Dit is gericht op verkopers die op 0 royalty-mktplaces vermelden en *waarschuwt* kopers dat ze een NFT kopen met 0 royalty’s. Er worden geen schulden gemaakt tenzij een koper een duidelijk afgeschermde NFT koopt.
– Magisch Eden 🪄 (@MagicEden) 13 september 2022
Wat zegt de community over MetaShield?
De nieuwste update van Magic Eden valt duidelijk niet goed bij veel NFT-kopers in de ruimte. Sommigen maken zich zorgen over nieuwkomers die onbewust binnenkort afgeschermde NFT’s kopen. Dit is een terechte zorg, aangezien de gebruikershandleiding van MetaShield aangeeft dat makers in feite ook verkochte NFT’s kunnen wijzigen.
Blijkbaar kunnen makers ook verkochte NFT’s wijzigen met MetaShield. Bron: Magic Eden.
De aankondiging leidde ook tot enkele discussies over onveranderlijkheid. Twitter-gebruiker Relick.* denkt bijvoorbeeld dat Magic Eden ingaat tegen een essentieel aspect van blockchain-technologie:
“Hoewel de royalty’s van de maker belangrijk zijn, druist deze wijziging van de metadata in tegen de onveranderlijke nadruk in de blockchain. Het verplaatsen van deze richting houdt in feite in dat consumenten hun NFT niet echt ‘bezitten’, maar slechts een aanwijzing voor sommige metadata. Lijkt een regressieve zet imo.”
Hoewel NFT’s niet per se onveranderlijk zijn, houden veel kopers gewoon niet van het idee om mogelijk te veel betaalde royalty’s te dekken, samen met de 2% handelskosten op Magic Eden. Precies zoals Twitter-gebruiker OneEngineer zei: “Mensen zouden niet proberen vergoedingen en royalty’s te vermijden als vergoedingen en royalty’s redelijk waren. Begin met het verlagen van uw vergoedingen tot 0,5%.”
Desalniettemin is het bedrijf van mening dat het beschermen van de belangen van de makers de juiste zet kan zijn. Afgezien van MetaShield, zou Magic Eden ook andere ideeën kunnen blijven onderzoeken om het royaltyprobleem op te lossen.